Om oss

Om oss


Vi bor på en liten gård norr om Rydsgård i Skurups kommun. Hit flyttade vi 2014 för att få mer plats för våra hundar.

När vi inte jagar eller tränar hundar så jobbar Dan med att producera socker på sockerbruket i Arlöv och Carina jobbar som redovisningsekonom med att hjälpa andra företag med deras ekonomiska redovisning.

Vårt stora gemensamma intresse är att vara ute i naturen, om det handlar om jakt, hundträning, fiske, ridning, trädgårdsodling eller någon annan aktivitet  är mindre viktigt, huvudsaken är att vi får vara ute tillsammans med likasinnade.

Carina


Jag är uppväxt i norrland med hundar i familjen. Mina föräldrar hade jakthundar av gråhundstyp som min far använde till löshundsjakt. Min första egna hund fick jag vid 12-års ålder. Sussie var min följeslagare i vått och torrt i många år. Nästa hund som jag skaffade när jag flyttat hemifrån var en schäfertik som jag tränade bruks med, en fantastisk kompis även hon. Efter henne har ytterligare några schäfrar passerat, alla har de lämnat oförglömliga minnen efter sig.

När barnen var små fanns inte så mycket utrymme för mitt hundintresse, men helt utan hund kan man ju inte vara. Så för att barnen lättare skulle kunna delta i livet med hund så blev det en lite mindre ras under några år. Vi skaffade Shetland Sheepdog. Barnen var aktiva med agilityträning och själv åkte jag runt på utställningar.

När jag så småningom tog jägarexamen och dessutom träffade min man, Dan, fick jag upp ögonen för den fantastiska labradoren.

Den, i mina ögon, ultimata hunden!

Godhjärtad och vänlig kompis som alltid ställer upp på vad du än vill göra. Fantastisk apportör, otrolig nos för spår och eftersök och alltid med "will to please"!


Dan


Jag är född i Skåne och natur, jakt, viltvård och fiske blev tidigt en mycket stor del av mitt liv. Att vara nära och kunna bli ett med naturen, oavsett i vilket sammanhang det må vara, blev min livsstil. Jag började med att vara med i Scouterna som 10-åring, fisket kom strax in i bilden och som 16 åring började jaktintresset ta fart. Nu har jag fiskat i hela Sverige, i Alaska och i Medelhavet och jagat i 24 olika länder. Att gå ut med kameran på en promenad med min labbe en junikväll, att sitta och invänta sträckänder en blåsig höstdag med min apportör vid min sida, att kunna bestiga Kebnekaise, att med hjälp av labben apportera fasaner en solig dag med blå himmel, ja då är man ett med naturen. Jag har sedan länge haft jaktlabradoren som min favorithund. Att sedan jaktlabben är en perfekt eftersökshund och att den även kan stöta klövvilt, gör den inte mindre användbar.